Borůvkové muffiny z ovesných vloček

Zkuste místo klasický muffinů změnu. Borůvkové muffiny z ovesných vločekjsou nabité doslova energií a to nejen k snídani. Můžeme přidat i chia semínka nebo kousky čokolády.

Ingredience:

  • 150 g čerstvých borůvek
  • 2 ks čerstvých banánů
  • 125 g hladké mouky
  • 75 g celozrnné mouky
  • 200 g ovesných vloček
  • 85 g hnědého nerafinovaného cukru (nejlépe přímo moscuvado cukr)
  • 250 ml mléka
  • 2 velká vejce, oddělené žloutky a bílky
  • 3 lžíce slunečnicového oleje (možno i řepkový)
  • 3 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky soli

Postup:

1. Troubu si předem předehřejeme na 200°C. Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience. Takže hladkou a celozrnnou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, mletou skořici, chia semínka, sůl a cukr. Všechny ingredience důkladně pomocí vařečky promícháme.

2. Banány si pomocí vidličky rozmačkáme, abychom z nich měli takovou kašičku. Tu pak následně zalijeme mlékem, přidáme olej a žloutky. Jemně a přitom důkladně promícháme.

3. Ze zbývajících bílků vyšleháme pevný sníh.

4. Do mísy se sypkými ingrediencemi přidáme vytvořenou směs z banánů, mléka, olej a žloutků. Smícháme a poté přidáme vyšlehaný sníh.

5. Jako poslední přidáme borůvky. Jemně je přimícháme, aby jsme si je nerozmačkali.

6. Pomocí lžic naplníme jednotlivé košíčky ve formě.

7. Dáme péct na 25 minut a máme hotovo.

IMG_2194_2

Muffiny můžeme skladovat až 5 dnů v uzavřené míse. Namísto borůvek můžeme přidat i jiné sezonní ovoce 🙂

IMG_2189_2

Komentářů

komentářů