Zkusil jsem čokoládové brownies podle amerického receptu poprvé nedávno a dopadlo to tak, že se hnedka snědli. Proto jsem se rozhodl jej upéct znovu. Zkuste taky! Čokoládová rozkoš zaručena.

Ingredience:

  • 115 g másla
  • 170 g kvalitní tmavé čokolády (nejlépe 85 %)
  • 330 g cukru krupice
  • 3 velká vejce
  • 25 g kvalitního německého kakaa
  • 90 g + 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 175°C (bez použití funkce horkovzduchu)

2. Rozpustíme pomalu čokoládu s máslem. Smícháme dohromady.

3. Postupně vsypeme cukr a přitom mícháme.

4. Poté postupně přidáme jedno vejce po druhém.

5. Přidáme kakao a sůl a opět smícháme s čokoládovou směsí.

6. Na závěr přidáme polohrubou mouku a jemně ji smícháme.

7. Směs přendáme do připravené čtvercové formy a dáme do trouby.

8. Péct budeme 35 až 40 minut.

9. Po upečení vyndáme brownies z trouby a necháme 15 minut odpočinout.

10. Vyklopíme z formy a nakrájíme na devět krásných kousků a máme hotovo

brownies

Komentářů

komentářů