Vždycky jsem chtěl vyzkoušet nějaký dobrý recept na dobrou domácí sekanou. Jelikož mou kuchyní je oblíbená americká, tak jsem zkusil domácí sekanou podle amerického receptu.

Ingredience:

  • 125 ml mléka
  • 4 plátky většího toastového chleba
  • 800 g mletého hovězího masa
  • 800 g mletého vepřového masa
  • 2 menší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 125 ml grilovací omáčky + 50 ml navíc na potření
  • 1 šálek nasekané hladkolisté petržele
  • 125 g nastrouhaného parmazánu
  • 2 čerstvá vejce
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

1. Troubu se předehřejeme na 175°C. Toastový chléb natrháme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme vsáknout.

2. Přidáme mleté maso, najemno nasekanou cibuli a petržel, prolisovaný česnek, grilovací omáčku, parmazán, vejce, sůl, pepř a celé to důkladně promícháme.

3. Směs rozdělíme na dvě části. Sekanou připravíme buď do forem anebo je vložíme na připravený plech.

IMG_2069

4. Dáme do předem předehřáté trouby na 60 minut.

IMG_2080

5. Deset minut před koncem sekané vytáhneme ven a potřeme je grilovací omáčkou. Tím nám na povrchu vznikne chutná glazura.

IMG_2095

6. Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpořinou a můžeme podávat. Například s domácí bramborovou kaší.

IMG_2119

 

Komentářů

komentářů