Je to již nějak ten měsíc od přidání posledního receptu. Na vaření jsem jistě nezanevřel a tak přináším jednoduchý recept na opracování lososa. Filet z lososa můžete připravit na různé způsoby a já se podělím o tento recept v rámci „delikátní výzvy“#DelikatniVyzva.

Křupavý losos s tatarskou omáčkou

Ingredience:

  • 4 ks filet z lososa
  • 2 bílky
  • 100 g panko strouhanky
  • 1 ks nadrobno nakrájené cibule (volitelné)
  • hrst nasekané hladkolisté petržele
  • sůl a pepř
  • tatarská omáčka (nejlépe Hellmann’s Delikátní)

Postup:

1. Troubu bez použití funkce horkovzduchu si rozehřejeme na 190°C. Je na nás jestli se zbavíme kůže z filetu nebo ne. Pro tento recept jsem ji odstranil. Na talíř si připravíme panko strouhanku, do které přidáme nasekanou petržel, sůl a pepř. Pořádně promícháme.

02_ingredience

02_smes_strouh

2. Každý filet nejdříve vykoupeme v bílcích a následně obalíme ve strouhankové směsy.

3. Obalený losos pokládáme na připravený rošt,můžeme pro chuť ještě posypat cibulkou, ale to je skutečně na nás. Rošt poté pak umístíme do rozehřáté trouby a budeme péct 10 minut.

4. Jako přílohu si můžeme připravit zeleninovou oblohu, nebo cokoli máme rádi. Já jsem nic doma neměl, takže jsem použil klasiku v podobě amerických brambor.

5. Jakmile nám uplyne 10 minut, můžeme losos podávat.

Musím říct, že se jedná o velmi jednoduchý recept a hlavně nejen spojení lososa s panko strouhankou, ale i spojení obaleného lososa s tatarskou omáčkou Hellmann’s Delikátní je opravdu originální. Je to svěží a lehké. Určitě doporučuju 🙂

08_losos_kompl

09_losos_kompl

Komentářů

komentářů