V rámci výzvy Alkohol.cz jsem se rozhodl namíchat letní punč. Granátové jablko je známé pro své blahodárné účinky, ale prostě ve spojení s Cointreau a vodky je daleko lepší.

Ingredience:

  • 500 ml džusu z granátového jablka
  • 250 ml brusinkového džusu
  • 250 ml kvalitní vodky
  • 250 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru
  • 250 ml jemně perlivé sody
  • 125 ml vymačkané citronové šťávy (2-3 citrónů)
  • 125 ml lehkého cukrového sirupu (recept níže)

Všechny ingredience musí být vychlazené!

Postup:

1. Všechny ingredience smícháme dohromady ve větší míse. Přelijeme do uzavíratelných lahví a dáme do lednice. Podáváme s kostkami ledu s jader granátového jablka.

Lehký cukrový sirup: Jak udělat lehký cukrový sirup? Smíchejte 240 gramů cukru krupice s 250 ml vody. Na plotýnce přiveďte k varu, snižte na střední stupeň a vařte dokud se cukr zcela nerozpustí. Nechejte vychladnout.

Komentářů

komentářů