Máte rádi dorty? Milujete palačinky? Spojte to! Udělejte si domácí palačinkový dort s malinovým coulis a šlehačkou z bílé čokolády. Mňamka na entou.

Palačinkový dort s bílou čokoládou a malinovým coulis

Ingredience:

Palačinková směs (22 – 24 palačinek):

  • 4 ks vejce
  • 60 g cukru krupice
  • 3 g soli
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 480 ml mléka
  • 440 g hladké mouky
  • 80 g oleje
  • 480 ml vody s bublinkama

Malinové coulis:

  • 350 g malin (čersvých nebo mražených)
  • 70 g cukru krupice
  • 30 ml šťávy z citronu
  • 4 g kukuřičného škrobu

Šlehačka z bílé čokolády:

  • 150 g bílé čokolády, na menší kousky
  • 60 g smetany na šlehání (k bílé čokoládě)
  • 300 g krémového sýra (Philadelphia), v pokojové teplotě
  • 25 g cukru moučka
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 360 g smetany na šlehání

Navíc:

  • Určitě si kupte malin o něco více, ať máte něco na ozdobu 🙂

Postup:

  1. Nejdříve si připravme směs na palačinky: Ve větší míse smíchejte vejce s cukrem, vanilkovým extraktem a solí. Následně přidejte mléko a poté postupně přidávajte hladkou mouku. Na závěr přidejte vodu s bublinkama a pořádně zamíchejte.
  2. Rozpalte si pánev na palačinky na střední stupeň. Kápněte tročku oleje a rozetřete ho po celém povrchu pánve.
  3. Palačinky smažte z každé strany do zlatohnědé barvy. Poté je nechte kompletně vychladnout.
  4. Příprava malinového coulis: V rendlíku s malinama přidejte cukr, kukuřičný škrob a šťávu z citronu. Celé zahřejte a občas zamíchejte. Nechte vařit asi 10 minut, než vám směs zhoustne. Poté proceďte jemným sítkem, abyste se zbavili semínek.
  5. Příprava šlehačky z bílé čokolády: Do mísy si připravte bílou čokoládu, přidejte smetanu a ve vodní lázni pomalu zahřívejte.
  6. Ve větší míse ručním šlehačem rozšlehejte krémový sýr, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt, zamíchejte. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a šlehačem celé promíchejte. V jiné míse ušlehejte ze smetany šlehačku. Tu pak postupně a opatrně přimíchávejte do první mísy s čokoládovou směsí. Nejlépe špachtlí, šlehač již nepotřebujeme.
  7. Kompletace palačinkového dortu: Na rovný talíř nebo jinou přenosnou plochu si připravte první palačinku. Tu potřete 1 lžící malinového coulis, překrejte další palačinkou a tu potřete čokoládovou šlehačkou. Zas překrejte a takhle postupujte furt stejně. Z mé zkušenosti nemusíte šetřit tou čokoládovou šlehačkou.
  8. Zbytek šlehačky klidně použijte na vršek dortu, přidejte maliny navíc a případně ozdobte lístky máty. A je hotovo 🙂

Komentářů

komentářů