Tohle bude speciální, neboť se jedná o dva recepty v jednom. V rámci soutěže Aperitivo Moment bylo potřeba vytvořit recept ve kterém bude předkrm a nápoj z Aperolu, Campari, Cinzana nebo Crodina.

Krevety s ananasem

Ingredience:

  • 125 ml omáčky teriyaki
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 čajové lžičky sušené červené papriky (nasekané)
  • 1 špetka soli
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks jarní cibulky
  • Šťáva z půlky citronu
  • 1 čerstvý ananas
  • 200 g čerstvých krevet, vyloupaných
  • 20-30 plátků slaniny

Pomůcky:

  • cca 30 ks špejlí se špičkou

Postup:

1. Jako první ponoříme připravené špejle do mísy s vodou. Minimálně na 30 minut, nejlépe na 2 hodiny. Je to proto, aby se nám špejle v troubě nespálily. Až teprve poté začneme se samotným receptem.

2. Troubu si předehřejeme na 200°C. Připravíme si pekáč, na který položíme mřížku do trouby.

3. Začneme marinádou. V míse smícháme teriyaki omáčku, nastrouhaný zázvor, cukr, papriku, sůl, prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku. Té bych tam přidal jen polovinu, druhá polovina lze využít na závěrečný posyp. V neposlední řadě přidejme šťávu z půlky citronu. Celé důkladně promícháme.

IMG_8334

4. Ananas si pokrájíme na jednotlivé kostky. Vezmeme krevetu, přiložíme ke kostce ananasu a zabalíme připraveným plátkem slaniny. Na závěr propíchneme špejlí a odložíme na připravenou mřížku s pekáčem.

5. Vyskládané krevety s ananasem a slaninou rovnoměrně potřeme marinádou. Dáme do trouby na 10 minut.

6. Poté je vyjmeme a potřeme znovu marinádou. Vrátíme zpět do trouby na 15 minut.

Předkrm máme hotov, můžeme po vychladnutí uskladnit zatím do lednice.

IMG_8375

Drink „Malá Itálie“

Ingredience:

  • 360 ml žitné whisky (použita Rittenhouse Rye whiskey)
  • 90 ml Cinzano Bianco
  • 60 ml Aperolu
  • koktejlové třešně

Postup:

1. Jednotlivé ingredience smícháme dohromady. Nalejeme do sklenic s ledem a přidáme koktejlovou třešničku 🙂

Jedná se o drink luxusní chutě a intenzity, kterou si vychutná kterýkoli „fajnšmekr“ a spolu s připraveným předkrmem určitě potěšíte případnou návštěvu.

IMG_8407

 

Komentářů

komentářů