Pojďme vytvořit jedinečný předkrm v podobě bruschetty na tři různé způsoby. První způsob skrývá domácí tapenádu z oliv a ančoviček. Dalším způsobem můžou být bílé fazolky a třetí způsob je spíše taková klasika – nakrájená rajčátka s bazalkou. Ale k tomu všemu patří i něco k pití, takže si jednoduše namícháme alkoholický drink Negroni.

Trio bruschetta

Ingredience

  • cca. 20 nakrájených plátků z italské nebo francouzské bagety
  • olivový olej na potření

Tapenáda:

  • 150 g čerstvých černých oliv, bez pecek
  • 2 filety ančoviček
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 60 ml olivového oleje
  • 1 lžíce kapar
  • 1 lžíce šťávy z citronu

IMG_8445

Bílé fazolky:

  • 175 g bílých fazolek (možno i z konzervy, nechat okapat)
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce olivového oleje

IMG_8505

Rajčátka:

  • 200 g cherry rajčátek
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

Tapenáda:

1. Všechny ingredience zkombinujeme dohromady pomocí mixéru, nebo jiného food processoru.

Bílé fazolky:

1. Ve střední míse smícháme připravené bílé fazolky, česnek, rozmarýn, balzamikový ocet a olivový olej.

2. Dáme do lednice a necháme zhruba 30 minut odležet.

Rajčátka:

1. Cherry rajčátka si rozčtvrtíme a ve střední míse smícháme s nasekanou bazalkou, česnekem a olivovým olejem. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Nejlépe čerstvě namletý.

Finále 🙂 :

Jednotlivé nakrájené plátky bagety potřeme olivovým olejem, ale jen na jedné straně. Tou stranou položíme nejlépe na gril (použil jsem kontaktní). Jakmile máme plátky připravené, ochutíme je dle libosti buď naší tapenádou nebo bílýma fazolkama. Mě osobně chutnala nejvíce taková ta klasika v podobě rajčátek s bazalkou 🙂

IMG_8575

V závěru se ještě vrhneme na drink k našemu předkrmu, který nám nezabere déle jak 2 minutky

Negroni

Ingredience (pro 4 bohaté sklenky):

  • 300 ml kvalitního ginu (použil jsem gin Hendrick´s)
  • 200 ml Campari
  • 150 ml Cinzano Bianco
  • plátky citronu

campari-cnzano

Postup:

1. Všechny ingredience smícháme dohromady, přidáme kostky ledu a plátek citronu do každé sklenky.

IMG_8601

Vše máme hotové, myslím, že se jedná o vskutku jednoduché recepty, kdy potěšíte chuťové buňky nejen svoje, ale i vašich přátel.

IMG_8542

 

Komentářů

komentářů