Čas od času si koupím časopis Apetit, který se věnuje vaření a vůbec všemu co se týká jídla. Na předních stranách existuje jakási rubrika, kde testují recepty sami čtenáři. Svým způsobem mě to zaujalo a tak jsem napsal na uvedený email přihlášku na testovacího dobrovolníka.

Dlouho netrvalo a už jsem si vybíral, jaký recept vyzkouším. Vybral jsem si těstoviny „Tagliolini s lilkem & chilli“. Těstoviny mám osobně moc rád a na příležitost vyzkoušet pravé italské těstoviny jsem se těšil. S nákupem ingrediencí jsem si hlavu moc dělat nemusel, neboť kousek od mého pracoviště je přímo obchůdek prodávající italské potraviny. Zakoupil jsem tam i těstoviny tagliolini čerstvé, se sýrem pecorino jsem taktéž neměl problém.

Jako u každého receptu, tak i u tohoto si důkladně připravuji jednotlivé ingredience. Nakrájím a odvážím, nechci se pak tím zdržovat a chci už jen vařit z připraveného. Přiučil jsem se u lilku. Domníval jsem se, že se vždy musí nechat vypotit, ale některé nově pěstované odrůdy lilku již vypocení nepotřebují. Určitě s tím člověk nezkazí, když jej nechá vypotit tak jako tak.

Samotné vaření probíhalo velmi jednoduše a rychle. Jelikož se jedná o jídlo, kde není ani kousek masa, tak jsem si myslel, že mi to ani nemůže chutnat. Ale zmýlil jsem se, těstoviny byly velmi chutné. Opravdu moc mi to chutnalo a s tou chilli papričkou to bylo dokonalé. Určitě doporučuji vyzkoušet 🙂 .

dobrovolnik

Komentářů

komentářů