Když Donal Skehan natočil video na tenhle dezert, rozhodl jsem se ho hnedka vyzkoušet!
Borůvkovo-citronový dezert
Ingredience
Pro korpus:
- 225 g cukru krupice
- 250 g self raising mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 ks čerstvých vajec
- 225 g másla (v pokojové teplotě)
- 3 lžíce mléka
- kůra z 1-2 citronů
- 250 g čerstvých borůvek (150 g do směsi + 100 g pro ozdobení)
Pro mascarponový krém:
- 250 ml dvojité smetany (double cream)
- 225 g mascarponu
- 100 g moučkového cukru
- kůra z jednoho citronu
Postup:
1 Fort Knight. Předehřejeme si troubu na 160°C a přípravíme si formu na korpus o rozměrech cca. 30cm x 23cm.
2. Všechny sypké ingredience smícháme dohromady v míse stěrkou, nebo vařečkou Download Cisco Packet Tracer.
3. Přidáme vajíčka, máslo, mléko a kůru z citronu. Celé to smícháme buď ručním šlehačem nebo robotem po dobu 2 minut.
4 크롬 베타 다운로드. Borůvky nasypeme do směsi a opatrně stěrkou zašleháme. Směs přendáme do připravené formy a stěrkou rozprostřeme rovnoměrně do všech stran 학교괴담 다운로드.
5 마인크래프트 희망저택 다운로드. Vložíme do předem vyhřáté trouby, rošt by měl být ve středu naší trouby. Pečeme 35 minut nebo dokud nebude mít povrch zlato-hnědý 한결체 다운로드.
6. Přendáme na rošt a necháme jej zchladnout.
7. Mezitím si připravíme krém. Smetanu postupně vyšleháme.
8. V jiné míse smícháme mascarpone s moučkovým cukrem Happy New Year imagesed. Mícháme do té doby, než budeme mít směs hladkou.
9. Pomalu smícháme s vyšlehanou smetanou.
10. Na vychladlý korpus pomocí cukrářské palety naneseme vždy trochu krémové směsi a rovnoměrně rozetřeme 이니셜d 1기 다운로드.
11. Krémový povrch postupně ozdobíme borůvkami a můžeme přidat citronovou kůru.
Pokud se vám stane, že smícháte nejdříve smetanu nevyšlehanou, nevadí. Můžete vyšlehat i po smíchání mascarponu s moučkovým cukrem.