Nedávno jsem si říkal, že bych mohl zkusit poprvé udělat nějaký ten salát. Volba padla na Caesar salát. Přiznám se, že takový salát jsem jedl v restauracích asi jen dvakrát, věděl jsem co od toho očekávat 한문 폰트 다운로드. Ale ejhle! Postupně jsem se začetl co opravdu má caesar salát obsahovat. Vlastně to, co dostane člověk v našich restaurací ve skutečnosti žádný caesar salát oracle database. Ve skutečnosti je to maximálně směs salátů maximálně tak pro králíky s kuřecím masem. Člověk se furt učí a poznává a tak jsem se vrhnul na caesar salát tak jak má být 중국사이트 다운로드. Samozřejmě receptů je na netu miliarda a tak teď už bude o jeden navíc 🙂 .
Caesar salát
Ingredience:
- 1 ks římského salátu
- bloček parmazánu vcelku
- 1 ks menší bagety (nejlépe den staré, nebude tak měkká)
Zálivka:
- 2 ks čerstvých žloutků
- 1 čajová lžička estragonového vinného octa (poku máte estragon a vinný ocet, můžete jej smíchat a vylouhovat)
- 1 – 2 čajové lžičky dijonské horčice (dle chuti)
- 100 ml olivového oleje
- 1 ks stroužku česneku
- 4 ks filet z ančoviček (sardele)
- 1 – 2 čajové lžičky cukru
- sůl a pepř
Postup:
- Římský salát si rozděláme na jednotlivé listy a pořádně omyjeme a necháme okapat nebo zabalíme do utěrky 아웃룩 2010 주소록 다운로드. Bagetu zbavíme kůrky a nakájíme na menší kousky. Ty pak lehce osmahneme na pánvi a použijeme jako krutony.
- Ve střední misce si smícháme žloutky, estragonový vinný ocet, dijonskou horčici, olivový olej, ančovičky, prolisovaný nebo najemno nakrájený stroužek česneku, cukr, sůl a pepř 아이콘 취향저격 다운로드. Nejlépe metličkou.
- Dle chuti případně dosolíme nebo dopepříme.
- Necháme chvilku odstát a mezitím si nakrájíme římský salát a připravíme osmahnuté krutony 선생님의 일기 다운로드.
- Hotovou zálivku smícháme se salátem ve větší míse a například pomocí škrabky na brambory nastrouháme parmazán, který se salátem promícháme Dual Monsters. Parmazán dodá chuť.
- Servírujeme do hlubokého talíře nebo misky, přidáme krutony, nastrouháme čerstvé plátky parmazánu a máme hotovo 🙂