Maso Recepty Zahraniční kuchyně

Domácí sekaná

Vždycky jsem chtěl vyzkoušet nějaký dobrý recept na dobrou domácí sekanou. Jelikož mou kuchyní je oblíbená americká, tak jsem zkusil domácí sekanou podle amerického receptu.

Ingredience:

  • 125 ml mléka
  • 4 plátky většího toastového chleba
  • 800 g mletého hovězího masa
  • 800 g mletého vepřového masa
  • 2 menší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 125 ml grilovací omáčky + 50 ml navíc na potření
  • 1 šálek nasekané hladkolisté petržele
  • 125 g nastrouhaného parmazánu
  • 2 čerstvá vejce
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

1. Troubu se předehřejeme na 175°C. Toastový chléb natrháme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme vsáknout.

2. Přidáme mleté maso, najemno nasekanou cibuli a petržel, prolisovaný česnek, grilovací omáčku, parmazán, vejce, sůl, pepř a celé to důkladně promícháme.

3. Směs rozdělíme na dvě části. Sekanou připravíme buď do forem anebo je vložíme na připravený plech.

IMG_2069

4. Dáme do předem předehřáté trouby na 60 minut.

IMG_2080

5. Deset minut před koncem sekané vytáhneme ven a potřeme je grilovací omáčkou. Tím nám na povrchu vznikne chutná glazura.

IMG_2095

6. Vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpořinou a můžeme podávat. Například s domácí bramborovou kaší.

IMG_2119

 

Komentářů

komentářů

Doporučené recepty

Domácí máslové sušenky

Daddy

Ovocná svačinka s příchutí manga – Yoyo snack

Daddy

Borůvkové muffiny z ovesných vloček

Daddy