Recepty

Dýňové pyré

Jednoduchý recept na domácí dýňové pyré, které zvládne každý levou zadní

Ingredience:

  • 1 ks střední dýně

Postup:

1. Troubu si předehřejeme cca na 180°C (při použití horkovzduchu cca na 160°C). Dýni si rozpulíme a vydlabeme pecky.

2. Následně položíme na plech pokrytý pečícím papírem.

3. Dýně by se měla dělat aspoň hodinku. Když ji pak lehce propíchnete vidličkou, tak ji vyndáme z trouby. A necháme vychladnout.

4. Poté třeba lžící vydlabeme dýni a kousky si připravíme do mixéru.

5. Když máme rozmixováno, připravíme si jemné sítko, které dáme třeba přes kastrůlek a necháme několik hodin odkapat šťávu, nejlépe přes noc.

6. Dýňové pyré můžeme hnedka použít, či nechat maximálně týden v ledničce. Lze uchovat i v mrazáku na dva měsíce 🙂 .

 

Komentářů

komentářů

Doporučené recepty

Předkrmový speciál: Trio bruschetta + Negroni

Daddy

Domácí máslové sušenky

Daddy

Předkrmový speciál: Krevety s ananasem a drinkem Malá Itálie

Daddy