Daddy&Cook YoutubeDezertyPro dětiRecepty

Borůvkovo-citronový dezert

Když Donal Skehan natočil video na tenhle dezert, rozhodl jsem se ho hnedka vyzkoušet!

Borůvkovo-citronový dezert

Ingredience

Pro korpus:

  • 225 g cukru krupice
  • 250 g self raising mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 ks čerstvých vajec
  • 225 g másla (v pokojové teplotě)
  • 3 lžíce mléka
  • kůra z 1-2 citronů
  • 250 g čerstvých borůvek (150 g do směsi + 100 g pro ozdobení)

Pro mascarponový krém:

  • 250 ml dvojité smetany (double cream)
  • 225 g mascarponu
  • 100 g moučkového cukru
  • kůra z jednoho citronu

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 160°C a přípravíme si formu na korpus o rozměrech cca. 30cm x 23cm.

2. Všechny sypké ingredience smícháme dohromady v míse stěrkou, nebo vařečkou.

3. Přidáme vajíčka, máslo, mléko a kůru z citronu. Celé to smícháme buď ručním šlehačem nebo robotem po dobu 2 minut.

IMG_9953

4. Borůvky nasypeme do směsi a opatrně stěrkou zašleháme. Směs přendáme do připravené formy a stěrkou rozprostřeme rovnoměrně do všech stran.

5. Vložíme do předem vyhřáté trouby, rošt by měl být ve středu naší trouby. Pečeme 35 minut nebo dokud nebude mít povrch zlato-hnědý.

6. Přendáme na rošt a necháme jej zchladnout.

7. Mezitím si připravíme krém. Smetanu postupně vyšleháme.

8. V jiné míse smícháme mascarpone s moučkovým cukrem. Mícháme do té doby, než budeme mít směs hladkou.

9. Pomalu smícháme s vyšlehanou smetanou.

10. Na vychladlý korpus pomocí cukrářské palety naneseme vždy trochu krémové směsi a rovnoměrně rozetřeme.

11. Krémový povrch postupně ozdobíme borůvkami a můžeme přidat citronovou kůru.

IMG_0023

Pokud se vám stane, že smícháte nejdříve smetanu nevyšlehanou, nevadí. Můžete vyšlehat i po smíchání mascarponu s moučkovým cukrem.

 

Doporučené recepty

Sacherův dort

Daddy

Snídaňový toast se slaninou a čedarem

Daddy

Video: Ďábelsky čokoládové brownies

Daddy