MasoPředkrmyRecepty

Kandovaná slanina

Ač jsem delší dobu nepřidal žádný recept, tak to neznamená, že jsem na kuchtění zanevřel. To vůbec ne! Ba naopak, jenže na vypisování receptíků a vesměs věnování se celkovému blogu zabírá spoustu času. Člověk si musel určit nějaké priority čemu se věnovat více, čemu méně. Na blog bohužel padla ta horší varianta, věnovat se mu méně. Třeba se mi jednou podaří opět nastartovat chuť k psaní a já v to věřím. Protože kdyby ne, tak už by se rovnou vyplatilo zavřít můj foodblog. A teď k receptíku. Kandovanou slaninu jsem poprvé okusil do receptutrošku jinačích sušenek a teď jsem se ji rozhodl udělat jentak samostatně.

Kandovaná slanina

Ingredience (přiměřené množství, 2 plechy)

  • 300 g tepelně neopracované slaniny
  • 8 polévkových lžic cukru

Postup:

1. Troubu si předehřejeme na 200°C. Jednotlivé plechy si vyložíme pečícím papírem, každý posypeme cukrem. Slaninu rovnoměrně naskládáme na plech a její povrch posype zbylým cukrem.

2. Plechy se slaninou vložíme do předem předehřáté trouby na 20 minut.

3. Připravíme si na linku pečící papír a nějaké plastové “kleště”, vyndáme si nejdříve plech z trouby a pomocí kleští jednotlivé kousky slaniny pokládáme na připravený pečící papír. A proč vůbec? Když bychom slaninu nechali vystydnout přímo na plechu, tak by se nám spojil se zkaramelizovaným cukrem a už bychom slaninu z plechu nedostali. Stejným postupem pokračujeme i na druhém plechu.

No a je to. Slaninu můžeme i odložit do lednice. Ideální k příležitostnému nakousnutí či jako appetizer pro návštěvu 🙂

 

Doporučené recepty

Vánoční sušenky z ovesných vloček

Daddy

Dýňové pyré

Daddy

Jablečný koláč

Daddy