V rámci výzvy Alkohol.cz jsem se rozhodl namíchat letní punč. Granátové jablko je známé pro své blahodárné účinky, ale prostě ve spojení s Cointreau a vodky je daleko lepší.
Ingredience:
- 500 ml džusu z granátového jablka
- 250 ml brusinkového džusu
- 250 ml kvalitní vodky
- 250 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru
- 250 ml jemně perlivé sody
- 125 ml vymačkané citronové šťávy (2-3 citrónů)
- 125 ml lehkého cukrového sirupu (recept níže)
Všechny ingredience musí být vychlazené!
Postup:
1. Všechny ingredience smícháme dohromady ve větší míse. Přelijeme do uzavíratelných lahví a dáme do lednice. Podáváme s kostkami ledu s jader granátového jablka.
Lehký cukrový sirup: Jak udělat lehký cukrový sirup? Smíchejte 240 gramů cukru krupice s 250 ml vody. Na plotýnce přiveďte k varu, snižte na střední stupeň a vařte dokud se cukr zcela nerozpustí. Nechejte vychladnout.