Šafrán je velmi specifické koření. A to nejen díky své chuti a širší možnosti použití, ale i ceny. Patří totiž do kategorie dražšího koření megastudy player. Šafránový chléb není klasický velký chléb, je to verze „placatého“ chleba, tzv. flatbread.
Ingredience:
- 1 až 2 čajové lžičky šafránu (dle chuti)
- 250 g hladké mouky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 110 ml horké vody
- sůl
- pepř
Postup:
1 flv downloader. Ve varné konvici si ohřejeme vodu. Když máme vodu uvařenou, připravíme si do misky šafrán a zhruba 50 ml horké vody ho zalijeme a necháme chvilku vylouhovat 마인크래프트 전쟁맵 다운로드.
2. Do mísy si připravíme hladkou mouku, ale dal bych tak 200 gramů a podle potřeby budeme přidávat zbytek. Přidáme špetku sole a mletého pepře 윈도우 글꼴 다운로드. Přidáme olivový olej a zalijeme šafránem s horkou vodou a přidáme i zbývající horkou vodu. Vařečkou smícháme.
3. Jakmile nám těsto přestane lepit, tak ho ještě chvilku ručně prohněteme Microsoft fix it. Ve výsledku bychom měly mít takovou nelepivou a hladkou „kouli“. Nechám zhruba 15 minut odpočinout.
4. Když nám těsto odpočinulo, rozdělíme jej na tři kousky a uděláme z nich menší kuličky drama for free. Rozpálíme si pánev. Tipoval bych to na střední stupeň, možná o trošičku více, ale ne zas tak moc.
5. Jednotlivou kuličku postupně rozválíme na tenkou tloušťku na lehce pomoučněném prostoru 모닝 스페셜 다운로드. Na závěr ještě lehce posypeme moukou a solí.
6. Vložíme na pánev. Mělo by to jít snadno, těsto by se nemělo trhat.
7. Upozorňuji, abyste těsto pravidelně neotáčeli nes 게임 다운로드. Nechte ho na první straně do té doby, než se začnou vytvářet bubliny.
8. Ony pak trochu zčernají, ale to neznamená, že se chléb spálí after effect 무료 다운로드. To odhadnete i podle vůně. Jakmile už ucítíte pálící se aroma můžete otočit na druhou stranu. Ta už tam nebude tak dlouho. Trvá to pár minut, ale myslím, že do deseti minut by jedno těsto mělo býti hotové Vickers.
9. Výsledný chléb nakrájíme na proužky