Objevte italské těstoviny tagliolini s lilkem & chilli a přesvědčte se, že i bezmasé jídlo je velmi chutné.
Tagliolini s lilkem & chilli
Ingredience
- 400 g čerstvých rajčat (pro případ nouze můžeme použít i krájených rajčat z konzervy)
- 1 ks velkého lilku
- 1 ks malé cibule
- 2 ks stroužků česneku
- 1 ks čerstvé červené chilli papričky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička sušeného oregana
- 400 g těstoviny tagliolini (nejlépe čerstvé)
- 50 g sýra pecorino
- 200 ml vody
- mořská sůl
- malý svazek čerstvé bazalky
Postup
1. Připravíme se jednotlivé ingredience. Lilek nakrájíme na plátky, malou cibuli nakrájíme nadrobno. Stejně tak i česnek a chilli papričku. Rajčata a listy bazalky nakrájíme nahrubo.
2. Plátky lilku osolíme a necháme vypotit po dobu 30 minut. Poté plátky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a lilek na něm opečeme dohněda (asi 5 minut).
3. Následně do kastrůlku přisypeme cibuli, česnek, chilli a oregano. Opékat budeme další 3 minuty.
4. Přidáme rajčata, ocet a vodu. Přivedeme k varu a následně ztlumíme výkon. Necháme vařit 20 minut, do doby než nám omáčka zhoustne a rajčata zesládnou. Podle chuti dosolíme.
5. Mezitím těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Scedíme a vrátíme do hrnce.
6. Přidáme omáčku s lilkem a bazalku. Celé to důkladně promícháme.
7. Podáváme se sýrem pecorino, který čerstvě nastrouháme a posypeme naše tagliolini.